Mainos

Angolassa kymmeniä uhreja

Ainakin 91 ihmistä kuoli ja 146 loukkaantui, kun juna ajoi maamiinaan Angolan pääkaupungin Luandan lähistöllä, portugalilainen uutistoimisto Lusa kertoi eilen. Onnettomuus sattui perjantaina iltapäivällä Cuanzan Norten maakunnassa noin 150 kilometriä Luandan itäpuolella. Osa loukkaantuneista oli kriittisessä tilassa, ja he ovat sairaalahoidossa pääkaupungissa.

Junassa oli neljä matkustajavaunua sekä kaksi tavara- ja kaksi öljynkuljetusvaunua. Räjähdys suisti junan raiteilta ja se oli yhä tulessa myöhään lauantai-iltana. Uutistoimisto AP:n mukaan kyseessä oli pommi-isku. Aseistautuneet miehet olivat uutistoimiston mukaan asettaneet pommin radalle. Junan räjähdettyä aseistautunut joukko oli tulittanut henkiin jääneitä junan matkustajia.

Angolassa on yksi tiheimmin miinoitetuista maista. Alueella on käyty lähes jatkuvaa sisällissotaa maan julistauduttua itsenäiseksi Portugalista vuonna 1975. YK on arvioinut että lähes puoli miljoonaa ihmistä elää miinoitetulla alueella tai taistelujen välittömässä läheisyydessä.

(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.