Mainos

Anglosaksiset hallitukset krakkerin kynsissä

Krakkerit turmelivat viime viikolla Britannian, Australian ja Yhdysvaltain hallituksien verkkosivuja eräässä suurimmista järjestelmällisistä hyökkäyksistä, joka on kohdistunut virallisiin verkkosivuihin.

Valvova silmä petti

Krakkerien valvontaryhmä attrition.org uskoo hyökkäysten olleen Pentaguard-nimisen salajärjestön tekosia.
-Vaikka viesti olikin sama kaikilla krakkeroiduilla sivuilla, olemme yllättyneitä siitä, että tämä ei ole massahyökkäys yhteen kohteeseen, toimistoon tai edes maahan, vaan hyökkäys kohdistui samaan aikaan kolmeen eri aikavyöhykkeellä sijaitsevaan valtioon. Kaikki hyökkäyksen kohteena olleet sivut olivat turmeltuneina yli 15 minuuttia, attrition.org:in edustaja kertoo.

Yhdysvalloissa krakkeroinnin kohteeksi joutuivat republikaanien Kalifornian lainsäädäntöä käsittelevän puoluehaaran sekä sisäministeriön Alaskan-osaston verkkosivut. Myös useille Britannian hallituksen sivuille iskettiin - mm. eräälle hullun lehmän taudista tietoa jakavalle sivulle. Australiassa hyökkäyksen kohteena olivat Australian Institute of Marine Sciencen kotisivut.

Jotkut sivuista oli korvattu viestillä, jossa luki "Pentaguardin suurhyökkäys". Pentaguardin kotisivuilla hyökkäystä kutsuttiin "ihmiskunnan historian suurimmaksi .gov ja .mil -päätteisiin sivuihin kohdistuneeksi hyökkäykseksi".

Hyökkäykselle ei ollut mitään yksiselitteistä motiivia, vaan sivuilla sanottiin: "Suorittaa tietomurtoja hallitusten koneisiin ympäri maailman... kaikkiin... Oluella, viskillä, vodkalla ja viinillä terästäytyneenä Pentaguard on täällä iskeäkseen kaikkin .gov tai .mil -päätteisiin palvelimiin yhä uudelleen... Miksi? Tuota... kuka niitä kuitenkaan tarvitsee? Meillä ei... niillä ei ole mp3-tiedostoja, pornoa eikä laittomia tietokoneohjelmia, joten ne ovat täysin tarpeettomia..."

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.