Mainos

Anette Olzon kritiikin silmässä

Saako rokkari pukeutua muuhun kuin mustaan?

Ponteva pullaäiti, tangoprinsessa ja karaoke-emäntä. Näillä sanoilla Nightwishin solistia Anette Olzonia on kuvailtu eri tiedotusvälineissä.

Tarja Turusen seuraajan, Anette Olzonin, tyyli joutui suurennuslasin alle heti naisen astuttua Nightwishin riveihin. Naisen pehmeä kukkamekkotyyli ei miellytä koko mustanpuhuvaa hevikansaa, mutta yhtyeen omat fanit puolustavat Anetten tyyliä kiivain sanakääntein.

Nightwish-laulajan kesäinen tyyli sai aikaan varsinaisen sanasodan rajumpaa lookkia haikailevien ja Anetten asuvalintoja puolustavien fanien kesken. Kriitikot ovat verranneet Olzonin asuja Tarja Turusen fantasiatyyliseen lavapukeutumiseen, ja myös Anetten hiusväriä ja kampausta on moitittu.

Olzonin hiusten punainen väri teilattiin liian lällyksi, puhumattakaan saparoista, joissa Olzon on myös esiintynyt. Puolustajat vetoavat ihmisten vapauteen valita: rokkarikin saa pukeutua aivan niin kuin itse haluaa.

Liian lällyä tai ei, mutta solistin asut ovat erottuneet melko paljon muusta bändistä. Tunnollisesti meikkaavan Tuomas Holopaisen rinnalla Anette näyttää toisinaan kiltiltä koulutytöltä.

Nightwishin visuaalinen ja näyttävä lavashow kaipaisi monen mielestä tiukempaa otetta myös Anettelta. Mustat nahkahanskat kukkamekon kanssa eivät auta, vaan pikemminkin pahentavat asiaa.

Hempeät kesämekot voivat olla Anettelle kuitenkin vain kesäinen hairahdus. Kentien kritiikistä viisastuneena Olzon on nähty myös huomattavasti rokimmin pukeutuneena.

Mimmin päällä on lavalla nähty muun muassa kravatti- ja skottihame-yhdistelmä, joka oli rajuudestaan huolimatta melko outo – kokonaisuuden kruunasivat jossakin vaiheessa keikkaa myös pinkit sarvet. Yllä olevissa kuvissa Anette luottaa mustaan, joka ei ehkä ärsytä hevifaneja, mutta on näin pelkistetysti hieman hajuton ja mauton.

Olisiko Anette Olzon koskaan joutunut kritiikin silmään, jos häntä ei yhä vertailtaisi bändin edelliseen solistiin Tarja Turuseen? Onko kukkamekko kerran kesässä lopulta niin suuri virhe?

Naisen vuoden 2009 keikkatyyli todistaa, ettei hän välitä hevikansan ulkonäköpaineista: vaalea otsatukka on neidon uusin esiintymislook.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva, Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.