Mainos

Anette Latva-Piikkilä: Naiskuljettaja toisi naiset F1-katsomoihin

Formula ykköset ryhmittyivät pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa tällä kaudella lähtöruutuihin. Kimi Räikkösen mukanaolo näkyy. Ensimmäistä kisaa seurasi MTV:n kanavilta jopa 400 000 katsojaa viime kauden avauskisaa enemmän.

Kautta aikojen formularatoja on tosimielellä ja kaasu pohjassa kiertänyt vain muutama naiskuski. Rata on miesten, samoin aika pitkälle katsomotkin. Entinen vauhtikuski ja rallitoimittaja Anette Latva-Piikkilä tietää, millä naisia saataisiin formulakatsomoihin.

– Uskon, että naisten mielenkiintoa voisi lisätä se, että radalla olisi naiskuljettaja. Kuski saisi varmaan aika paljon sympatiaa ja naisia faneikseen. Se toisi lisää naiskatsojia.

– Naiset seuraavat vähän enemmän yksittäisiä kuljettajia. Osalla naisista tekninen tuntemus autoista on hyvä, mutta he eivät ehkä seuraa miesten tavoin läpi vuoden, kuinka tiimit kehittää autojaan ja mikä siellä on tilanne.

Naiset hakevat entisen vauhtikuljettajan mielestä miehiä tarkemmin radalta oman suosikin ja seuraavat hänen pärjäämistään shikaaneissa tai lähtösuoralla kisa kisalta.

Bensaa todellakin on suonissa

Nykyään Red Bullin tiedotuspäällikkönä leipänsä hankkivalla Anette Latva-Piikkilällä on pitkä kokemus rallitoimittajan töistä ympäri maailmaa. Anette kertoo ulkomaisten kollegojensa ihmetelleen suomalaisten intoa tuijottaa vauhtilähetyksiä tunnista toiseen.

– Kun näytti vaikkapa Maikkarin rallilähetysten lähetyslistan jollekin toiselle ulkomaiselle toimittajalle, niin leuka putosi pöytään asti, ja ihmeteltiin suureen ääneen, että onko lähetyksiä noin paljon? Riittääkö katsojia ja kysyntää? Kysyntää kyllä riittää, Anette sanoo.

Anette itse päätyi radalle isän patistamana, ja viihtyi hyvin. Hän kuitenkin myöntää, että esimerkiksi fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ottaa naiskuljettajilta todella paljon hikeä ja kyyneleitä ja motivaatiota, joskus vertakin.

– Varsinkin formuloissa ylävartalon rasitus G-voimineen on todella kova. Fyysisyys ei ole kynnyskysymys. Mutta treenaaminen ja kilpaileminen vaativat myös kovaa motivaatiota nuorelta tytöltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.