Mainos

Androidin "kielletyille ohjelmille" puuhataan omaa kauppaa

Android-sovelluskehittäjä Koushik Duttan kerrotaan kehittelevän vaihtoehtoista sovelluskauppaa Android-käyttöjärjestelmällä toimiville laitteille. Uuteen sovelluskauppaan kerätään sellaisia sovelluksia, jotka on kielletty Googlen virallisesta Android Market -sovelluskaupasta.

Kiellettyihin sovelluksiin kuuluvat kustomoidut versiot Android-järjestelmästä, tekijänoikeusvalituksia saaneet peliemulaattorit ja operaattoreiden vaatimuksesta poistetut ohjelmat jne.

Nimimerkillä "Koush" tunnettu Duttan ehdotti ideaa kiellettyjen sovellusten kauppapaikasta alkuvuonna ja sai satoja positiivisia yhteydenottoja, kertoo TechCrunch-verkkosivusto. Nyt hän ilmoittaa tehneensä jo ensimmäisen version kehittämästään sovelluskaupasta.

Dutta tunnetaan Androidin hakkerointiin erikoistuneista ympyröistä. Hän on kehittänyt Android-järjestelmästä räätälöityjä versioita, joita käyttäjät voivat asentaa, kunhan he ovat ensin "rootanneet" laitteensa. Roottauksen avulla käyttäjä saa pääkäyttäjän oikeudet hallinnoida kännykkänsä toimintaa.

Roottaus on tullut suosituksi Android-yhteisössä. Roottaaminen on kuitenkin melko riskialtista hommaa. Käyttäjä saattaa roottauksen myötä ajaa puhelimensa täysin käyttökelvottomaan kuntoon. Roottauksen myötä myös laitteen takuu umpeutuu.

Roottauksen jälkeen käyttäjät voivat asentaa laitteeseensa vaihtoehtoisen Android-kustomoinnin. Esimerkiksi CyanogenModilla kerrotaan olevan nyt jo miljoona aktiivista käyttäjää.

Näillä käyttäjillä on TechCrunchin mukaan pääsy kyseiseen vaihtoehtoiseen sovelluskauppaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.