Androidin "kielletyille ohjelmille" puuhataan omaa kauppaa

Android-sovelluskehittäjä Koushik Duttan kerrotaan kehittelevän vaihtoehtoista sovelluskauppaa Android-käyttöjärjestelmällä toimiville laitteille. Uuteen sovelluskauppaan kerätään sellaisia sovelluksia, jotka on kielletty Googlen virallisesta Android Market -sovelluskaupasta.

Kiellettyihin sovelluksiin kuuluvat kustomoidut versiot Android-järjestelmästä, tekijänoikeusvalituksia saaneet peliemulaattorit ja operaattoreiden vaatimuksesta poistetut ohjelmat jne.

Nimimerkillä "Koush" tunnettu Duttan ehdotti ideaa kiellettyjen sovellusten kauppapaikasta alkuvuonna ja sai satoja positiivisia yhteydenottoja, kertoo TechCrunch-verkkosivusto. Nyt hän ilmoittaa tehneensä jo ensimmäisen version kehittämästään sovelluskaupasta.

Dutta tunnetaan Androidin hakkerointiin erikoistuneista ympyröistä. Hän on kehittänyt Android-järjestelmästä räätälöityjä versioita, joita käyttäjät voivat asentaa, kunhan he ovat ensin "rootanneet" laitteensa. Roottauksen avulla käyttäjä saa pääkäyttäjän oikeudet hallinnoida kännykkänsä toimintaa.

Roottaus on tullut suosituksi Android-yhteisössä. Roottaaminen on kuitenkin melko riskialtista hommaa. Käyttäjä saattaa roottauksen myötä ajaa puhelimensa täysin käyttökelvottomaan kuntoon. Roottauksen myötä myös laitteen takuu umpeutuu.

Roottauksen jälkeen käyttäjät voivat asentaa laitteeseensa vaihtoehtoisen Android-kustomoinnin. Esimerkiksi CyanogenModilla kerrotaan olevan nyt jo miljoona aktiivista käyttäjää.

Näillä käyttäjillä on TechCrunchin mukaan pääsy kyseiseen vaihtoehtoiseen sovelluskauppaan.

Lue myös:

    Uusimmat