Mainos

Android-laitteisiin löytyi "yleisavain": 99 % laitteista haavoittuvia

Tietoturvayhtiö Bluebox on löytänyt Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävistä laitteista laajan tietoturva-aukon. Kyseinen tietoturvauhka koskee yhtiön mukaan 99 prosenttia kaikista Android-laitteista.

Bluebox kutsuu löytämäänsä haavoittuvuutta Androidin yleisavaimeksi, jonka avulla krakkerit pystyvät muokkaamaan viralliseksi tunnistettuja sovelluksia vaivihkaa haittaohjelman kantajiksi. Tällöin kyseistä haittaohjelmaa ei huomata sovelluskaupassa, eikä käyttäjä itsekään pysty havaitsemaan sitä puhelimestaan.

Blueboxin mukaan haavoittuvuus on ollut Android-järjestelmässä jo versiosta 1.6 lähtien. Haavoittuvuuden avulla murtautuja pystyisi periaatteessa mm. vakoilemaan uhriaan ja varastamaan tämän tietoja tai liittämään uhrin laitteen bottiverkkoon haittatarkoituksissa.

Bluebox kehottaa Android-laitteiden omistajia olevaan erityisen tarkkana siitä, minkälaisia sovelluksia he lataavat laitteeseensa.

Britannian yleisradio BBC kertoo verkkosivuillaan, että tietoturva-aukon aiheuttama uhka on kuitenkin lähinnä teoreettinen, sillä toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että rikolliset olisivat hyödyntäneet sitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.