Mainos

Andersson: Vasemmistoliitto ei lähde hallituksesta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson haluaa lopettaa puheet siitä, että hänen puolueensa lähtisi hallituksesta Suomen päättäessä liittyä Euroopan talous- ja rahaliitto Emuun.

-Olen päättänyt, että se tapahtuu vain minun kuolleen ruumiini yli. Niin kauan kuin olen puolueen puheenjohtaja emme lähde hallituksesta, ellei jotain muuta aivan erikoista tapahdu, Andersson sanoo Vasabladetin haastattelussa.

Emu-jäsenyyden on nostanut hallituskysymykseksi mm. vasemmistoliiton EU-parlamentaarikko Esko Seppänen. Andersson sanoo, ettei hän lukeudu emu-intoilijoihin, mutta katsoo, että hallitusyhteistyön jatkaminen on tarkoituksenmukaisempaa myös Suomen liittyessä Emuun.
-Silloinhan meidän tarvitsee vastata niistä arvoista, jotka ovat meille tärkeitä. Elämä jatkuu myös Emu-jäsenyyden toteutuessa, mikä taas ei ole aivan varmaa.

Andersson asettaa kysymyksenalaiseksi myös kansanäänestyksen Emuun liittymisestä. Hänen mielestään päätös jäsenyydestä on tehtävä lakisääteisesti eduskunnassa. Pienellä enemmistöllä tehty päätös olisi hyvin huono asia, huomenna 60 vuotta täyttävä Andersson sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.