Mainos

Andersson: Politiikka on sotaa

Kirjailija Claes Anderssonin mukaan maailmassa ja Suomessakin eletään nyt hyvin dramaattista aikaa.

Hän on erityisen huolissaan kuilusta hyvin ja huonosti pärjäävien ihmisten välillä.

- Minua huolestuttaa Suomessa eniten se, että ne, jotka pärjäävät huonosti, pärjäävät entistäkin huonommin tänä päivänä. Tilastojen mukaan viimeisten kymmenen vuoden aikana rikkaimman kymmenyksen tulot nousivat 60 prosenttia ja köyhimmän kymmenyksen tulot nousivat kuusi prosenttia.

Huomenta Suomessa vieraillut Andersson kritisoi erityisesti kosmeettisia köyhyyspaketteja.

- Ihmiset saavat 10-15 euroa lisää kuukaudessa tai vuodessa, mutta kuilu syvenee koko ajan. Hinnat nousevat ja kaikki kallistuu. Tämä on hälyttävää.

Andersson sanoo, että yhteisöllisyys on tasa-arvoa ja yhteistä huolta asioista. Hän uskoo, että yhteisöllisyyden puute liittyy moniin traagisiin tapahtumiin.

- Aina kun tapahtuu jotain järkyttävää, esimerkiksi nämä kouluampumiset, puhutaan kauniisti yhteisöllisyydestä. Mielestäni se on tekopyhää niin kauan kun toimitaan tavalla, joka vähentää ja heikentää yhteisöllisyyttä. Kun huonoiten pärjäävä osa yhteiskunnasta unohdetaan, siellä kasvaa kiukku, viha ja toivoton olo.

Andersson uskoo, että jos vallitseva ajatusmaailma saa jatkua, jonkin ajan päästä kenelläkään ei ole hyvä olla tässä maassa - ei edes rikkailla.

- Turvattomuus lisääntyy, konfliktit lisääntyvät, ja me saamme sellaisen poliisiyhteiskunnan, jossa kukaan ei ole enää turvassa ja hyvinvoiva.

Monella saralla työskennellyt ja vaikuttanut Claes Andersson sanoo, että politiikka on paitsi kompromissien etsimistä, myös sotaa.

- Se on taistelua näkyvyydestä ja julkisuudesta. Se on kovaa peliä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.