Mainos

Andersson: Natura-ehdotus valmiiksi ennen lomia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson katsoo, ettei Suomen Natura-ehdotusta ole mitään syytä pilkkoa tai jakaa. Hallituksen päätös Suomen ehdotuksesta olisi Anderssonin mielestä saatava aikaan viimeistään kesäkuussa.

-Jos asia viivästyisi, luonnonsuojelukysymykset hautautuisivat syksyllä poliittisen pelin alle, Andersson huolehtii. Anderssonin mielestä kuulemiskierroksilla syntynyt kohu osoittaa, että Naturaa käytetään poliittisena lyömäaseena. Sen avulla yritetään pelotella maanviljelijöitä, metsänomistajia ja luonnossa liikkuvia. Hän huomauttaa, että Natura-ehdotuksesta vain noin kaksi prosenttia on alueita, jotka eivät ole mukana vanhoissa suojelualueissa ja -ohjelmissa.
-Kiistattomien alueiden erottaminen Naturasta ei onnistu, koska myös vanhoista, aikanaan ratkaistuista suojeluohjelmista on tehty suuri määrä huomautuksia Naturan varjolla, Andersson sanoo.

Luonnonsuojeluliitto kiirehtii Naturaa
Suomen Luonnonsuojeluliitto patistaa eduskuntaa tekemään ripeästi päätöksen Natura 2000 -suojeluohjelmasta. Liitto esittää kannanotossaan, että päätös pitäisi tehdä ennen kesälomia. Natura-esitystä ei luonnonsuojeluliiton mukaan tulisi enää karsia. Useita suojeluohjelmaan alun perin esitettyjä kohteita on poistettu siitä, ja viimeisten valitusten jättöaika päättyy lähipäivinä. Luonnonsuojeluliitto vetoaa apulaisoikeuskansleri Jukka Pasasen kannanottoon, jonka mukaan Suomen Natura-päätökselle ei ole mitään laillisia esteitä.

EU-maiden yhteinen luonnonsuojeluohjelma on Suomen osalta myöhässä suunnitelmista. EU:n komissio haastoi viime kuussa Suomen ja kuusi muuta jäsenmaata EY:n tuomioistuimeen Naturan viivästyttämisestä.

Pudasjärveläiset vaativat Ison-Syötteen poistamista Naturasta
Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Pudasjärven kunnan edustajat vaativat tänään Helsingissä Ison-Syötteen länsirinteen poistamista Natura-ohjelmasta. Heidän mukaansa Ison-Syötteen matkailukeskukselle on tärkeää voida laajentaa laskettelualueitaan myös länsirinteelle, jossa jo nyt on valaistuja hiihtolatuja. Lähetystön ohjelmassa oli tapaamiset maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.), työministeri Liisa Jaakonsaaren (sd.) sekä ympäristöministeriön virkamiesten kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.