Mainos

Andersson: Kokoomuksen lääkkeillä ei työttömyys alene

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson hämmästelee kokoomuksen puheita "radikaaleista" toimista, joilla helpotettaisiin työttömyyttä.

Anderssonin mielestä ei ole mitään radikaalia siinä, että kokoomus vaatii palkkojen alentamista ja tuloerojen kasvattamista. Ne ovat hänen mukaansa kokoomuksen perinteisiä vaatimuksia eivätkä tuo itse asiaan mitään uutta.

Andersson korosti Helsingissä vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kokouksessa, että työttömyys ei puolitu pelkästään kasvun ja investointien avulla. Siihen tarvitaan työn jakamista uudelleen.
-Sekä julkisella että yksityisellä puolella on hyvä valmius aloittaa työn jakamisen kokeiluja. Vain poliittista tahtoa ja päättäväisyyttä puuttuu, Andersson sanoi.

Zyskowicz kummeksuu Anderssonin syytöksiä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz torjuu väitteet, joiden mukaan kokoomuspolitiikot ovat vaatineet palkkojen alentamista. Zyskowicz hämmästeli, miten vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson voi väittää jotain tällaista.
-Kukaan kokoomuksesta ei ole ehdottanut palkkojen alentamista. On helppo torjua sellaisia väitteitä, joita ei ole esitettykään, hän sanoi.

Zyskowicz arveli, että Andersson haluaa tulkita kokoomuksen puheet mm. työelämän joustoista ja työllisyyskynnyksen alentamisesta palkkojen pienentämiseksi, jotta esitykset olisi helpompi torjua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.