Mainos

Andersson ja Antvuori kaipaavat rohkeampaa Tiibetin-politiikkaa

Kulttuuriministeri Claes Andersson on tyytyväinen, että hän oli saanut tehtävän tavata Tiibetin hengellinen johtaja Dalai lama ministerin ominaisuudessa. Anderssonin mukaan Suomessa suhtaudutaan tällaisiin tapaamisiin muodollisen varovaisesti.

Suomessa Dalai laman tapaamiseen on suhtauduttu varovaisemmin kuin eräissä muissa maissa, mm. Norjassa ja Ruotsissa. Monissa Euroopan maissa hänen vastaanottamisensa on itsestään selvä, Andersson sanoo.

Ministeri Andersson huomauttaa, että EU:ssa on tekeillä yhteinen Tiibetin-politiikka, jonka myötä Suomenkin suhtautuminen ehkä selventyy.

Tiibetin tilannetta Andersson arvioi sanomalla, että asioista on syytä puhua oikeilla nimillä. Kaikkihan tietävät mitä siellä on tapahtunut, hän jatkoi.

Anderssonin lisäksi Dalai lama tapasi iltapäivällä joukon suomalaisia kansanedustajia ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen-osaston edustajat.

Eduskunnan Tiibet-ystävyysryhmän puheenjohtaja Pirjo-Riitta Antvuori ei halunnut suoraan lähteä arvioimaan sitä, mikä olisi ollut sopiva taso Dalai laman vastaanottamiseksi. Antvuori arvelee kuitenkin, että jos tulija olisi ollut vaikkapa paavi, niin varmasti ulkopoliittinen johto ollut vastassa lentokentällä. Juhannus ei olisi ollut mikään syy olla poissa, Antvuori totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.