Mainos

Andersson avasi puoluekokouksen

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kulttuuriministeri Claes Andersson on patistellut puolueväkeään lopettamaan ollako vai ei -keskustelun suhtautumisesta Euroopan unioniin. Anderssonin mielestä vasemmiston tulee nyt käyttää voimansa kamppailuun EU:n kehittämisen suunnasta.

Vasemmistoliiton puoluekokouksen Kuopiossa avannut Andersson puolusti muutenkin voimakkaasti eurooppalaista yhteistyötä. Anderssonin mielestä integraation syveneminen ja euroalueen kehittäminen lujittavat Euroopan vakautta.
- Se valta jonka kansallisvaltiot ovat menettäneet ylikansallisille markkinavoimille, on palautettava politiikalle, Andersson linjasi. Puheenjohtajan tehtävän jättävä Andersson ei arvioinut tilintekopuheessaan millään tavalla sitä, miten puolue on onnistunut Paavo Lipposen hallituksessa.

Hallituskauden "perintönä" Andersson korosti vasemmistopuolueiden yhteistyön lisäämistä siten, että yhteiset tavoitteet hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistämiselle löydetään myös tulevaisuudessa. Keskustan tulisi sen sijaan Anderssonin mielestä tarkistaa linjaansa työreformi-hankkeissaan, jos se mielii seuraavaan hallitukseen yhdessä vasemmiston kanssa.

Anderssonin seuraaja valitaan huomenna

Andersson ei ottanut kantaa myöskään huomenna järjestettävään uuden puoluejohtajan vaaliin. Pääehdokkaina olevien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhosen ja puolueen varapuheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen välisestä kamppailusta odotetaan erittäin tasaväkistä.

Europarlamentaarikko Outi Ojala ilmoitti tänään luopuvansa kilvasta. Ojala kertoi asiasta, kun kaikki neljä puheenjohtajaehdokasta esittäytyivät kokousväelle. Neljäs ehdokas on niinikään europarlamentaarikko Esko Seppänen.

Vasemmistoliitto valitsee sunnuntaina päättyvässä puoluekokouksessaan myös uuden puoluesihteerin, puoluehallituksen ja uusii sekä puolueohjelmansa että lähivuosien poliittisen tavoiteohjelman.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.