Mainos

Anderson tekisi huumetestejä koululaisille

Psykiatri ja vasemmistovaikuttaja Claes Andersson arvostelee jyrkästi koululaisten huumetestien kieltäjiä.

Anderssonin mielestä koululaisten huumetestien tyrmääminen on kohtalokasta hurskastelua. Claes Andersson valittaa Mielenterveys-lehdessä, että kun viimeinkin on ehdotettu pakollisia huumetestejä kouluihin, eduskunnan oikeusasiamies ottaa kielteisen kannan.

Apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio perustelee kielteistä kantaansa sillä, että pakolliset huumetestit loukkaisivat nuorten perusoikeuksia.

Kokeilut kasvussa


Huumekokeilujen määrä jatkaa rajua kasvuaan EU:n alueella. Joka viides eurooppalainen on kokeillut kannabista ainakin kerran elämässään.

Viime vuonna kannabista kokeili noin 15 miljoonaa eurooppalaista. Tuoreen huumeraportin mukaan kokeilijoiden määrä kasvoi viidellä miljoonalla edellisvuoteen verrattuna.

Suomessa kannabista on kokeillut kolme ja puolisataa tuhatta ihmistä. Vaikka kokeilu ja käyttö on meillä vähäistä muuhun EU:hun verrattuna, kokeilujen määrä kasvaa kuitenkin nopeammin kuin muualla Euroopassa.

Naisilla hoito hankalaa


Huumeita käyttävien naisten on miehiä vaikeampi saada sopivaa hoitoa. Erityisesti vaikeuksia on äideillä. He pelkäävät, että heidän lapsensa otetaan huostaan tai heidät leimataan kelvottomiksi äideiksi, jos he hakeutuvat huumehoitoon.

EU:n huumeraportissa todetaan, että naiset leimautuvatkin huumeidenkäyttäjinä sosiaalisesti helpommin kuin miehet.

Huumeita käyttävät naiset tekevät vähemmän rikoksia kuin miehet. Sen sijaan he rahoittavat käyttönsä myymällä seksipalveluja. Prostituutio voi olla vakituinen tulonlähde jopa 60 prosentille huumeita käyttävistä naisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.