Mainos

Andersen sai tuomion Enron-sotkuista

Yhdysvaltalainen tilintarkastusyhtiö Andersen on tuomittu Enron-yhtiön ongelmien peittelemisestä.

Enron-sotkut kaatavat Andersenin tilintarkastustoiminnan.

Andersen on tuomion mukaan syyllistynyt oikeuden toiminnan estämiseen, kun viranomaiset tutkivat sen asiakkaana olleen Enronin ongelmia. Houstonilaisen valamiehistön mukaan Andersen halusi rikollisin keinoin peitellä tilintarkastuskirjoja ja estää niiden päätymisen viranomaisten käsiin.

Andersen myönsi hävittäneensä Enronia koskevia asiapapereita, kun tiedot Enronin ongelmista tulivat julki. Andersenin asianajajien mukaan yhtiön normaaleihin toimintatapoihin kuuluu epäolennaisten paperien hävittäminen. Vaikka kukaan ei asiassa joudukaan vankilaan, yhtiötä odottavat raskaat korvaukset ja lukuisat muut oikeusjutut. Andersen on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Tilintarkastustoiminta loppuu

Tuomion myötä Andersen joutuu lopettamaan pörssiyhtiöiden tilintarkastukset. Tämä puolestaan johtaa Andersenin edustajien mukaan siihen, että tilintarkastustoiminta loppuu kokonaan. Yhtiön tiedotteen mukaan se lopettaa pörssiyhtiöiden tilien tarkastamisen elokuun loppuun mennessä.

Andersen on aiemmin ollut maailman viiden suurimman tilintarkastusyhtiön joukossa. Se tarkasti vielä alkuvuodesta noin 2300 yrityksen tilit, mutta on menettänyt niistä ainakin 700 Enroniin liittyvien epäselvyyksien seurauksena.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.