Mainos

ANC voittamassa Etelä-Afrikan vaalit

Afrikan kansalliskongressi saanee kahden kolmasosan enemmistön Etelä-Afrikan parlamenttivaaleissa. Äänistä on nyt laskettu reilusti yli 64 prosenttia ja ANC:n voitto näyttää selvältä.

Toiseksi suurimmaksi puolueeksi näissä Etelä-Afrikan historian toisissa kaikille väestönosille vapaissa vaaleissa näyttää kipuavan liberaali Demokraattinen puolue runsaan. Entinen apartheidpuolue NNP on putoamassa kolmannelle sijalle.

Edellisissä vaaleissa vuonna 1994 ANC sai 63 prosenttia annetuista äänistä. NNP oli silloin toiseksi suurin puolue ja sai yli 20 prosenttia äänistä. Demokraattinen puolue taas sai 1994 vain 1,7 prosenttia äänistä.

Vaalit ovat sujuneet pääosin rauhallisesti. Kansainväliset tarkkailijat arvioivat vaalit vapaiksi ja tasapuolisiksi. Lasketut äänet ovat pääasiassa kaupungeista. ANC:n vahvinta aluetta on kuitenkin maaseutu, jossa sen uskotaan parantavan vaalitulostaan.

Maan vaaliviranomaisten mukaan vaalien äänestysprosentti on alustavien arvioiden mukaan noin 85. Vaaleissa oli 18,2 miljoonaa rekisteröityä äänestäjää.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.