Mainos

Anarkistit riehuivat taas Brysselin kaduilla

Anarkistit hajottivat pankin ikkunat ja muutaman arvoauton lasit mielenosoituksessaan Brysselissä tänään. Poliisi pidätti kaikkiaan 29 nuorta, joista kymmenelle on tiedossa syytteet laittomien aseiden hallussapidosta. Heiltä löytyi lähinnä teräaseita.

Brysselin poliisipäällikön Christian de Coneickin mukaan kukaan ei loukkaantunut. Mielenosoitukseen osallistui vajaat tuhat nuorta, jotka vastustivat kapitalismia ja poliisia. "Ei oikeutta, Ei rauhaa, taistelkaa poliisia vastaan", he julistivat.

Samaan aikaan kaupungin toisella puolella kokoontuivat Euroopan unionin johtajat Laekenin linnassa järjestettyyn huippukokoukseen. Poliisipäällikkö de Coneick katsoo poliisin onnistuneen viikonloppuna hyvin hillitsemään mielenosoituksiin viime aikoina liittyneen väkivallan. Hän mainitsi, että kertaakaan poliisi ja marsseihin osallistuneet ihmiset eivät ottaneet fyysisesti yhteen viikonlopun aikana.

Pahimmat jälkiselvittelyt huippukokouksiin liittyneistä mielenosoituksista ovat tulleet juuri poliisin ja mielenosoittajien yhteenottojen seurauksena.

Viime kesänä niin Göteborgissa kuin Genovassa poliisi ampui mielenosoittajia kohti. Göteborgissa nuorukainen loukkaantui vakavasti ja Genovan G8-kokouksessa nuori mies sai surmansa poliisin luodeista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.