Ananas-juustotorttu

Toimittaja Kaarina Roininen

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
0,5dl maitoa

Täyte:


2 munaa
n. 1 dl ananasmehua
1 dl maitoa
0,5dl vehnäjauhoja 150 g (n. 3 dl) emmentaljuustoraastetta
n. 100 g sinihomejuustoa
0,5 dl silputtua persiljaa tai basilikaa
n.0,5 tl mustapippurirouhetta
4 ananasrengasta (tai päärynänpuolikasta tai 200 g viinirypäleitä)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää maito ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Painele taikina jauhotetulla kädellä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24-26 cm). Anna torttupohjan seistä jääkaapissa 15-20 minuuttia, niin taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla esipaistettaessa pohjaa.
4. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa sinihomejuusto muruiksi tai käytä valmiiksi murustettua sinihomejuustoa.
6. Leikkaa ananas tai päärynä pieniksi paloiksi.Jos käytät viinirypäleitä halkaise ne ja poista siemenet.
7. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada seos puolikypsälle pohjalle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
8. Tarjoa torttu lämpimänä.

VINKKI:
Jos et pidä sinihomejuustosta, jätä se pois ja käytä juustoraastetta
noin 2 dl enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat