Mainos

Analyytikot: Soneran Ipse vahvoilla Italian umts-huutokaupassa

Kahdeksan ryhmää ilmoittautui määräajassa kilpailuun Italian uuden sukupolven matkapuhelinluvista. Joukossa oli myös Ipse-yhteenliittymä, jossa Sonera on mukana vajaan viidenneksen osuudella. Italian hallitus myy huutokaupassa viisi toimilupaa, joista neljää analyytikot pitävät käytännössä valmiiksi jaettuina. Niiden uskotaan menevän neljälle operaattorille, joilla on jo toimintaa Italiassa.

Vahvimmat ennakkosuosikit ovat Telecom Italia Mobile, Omnitel, Wind ja Blu. Kilpailu jäljelle jäävästä yhdestä luvasta vaikuttaa asiantuntijoiden mukaan sekin ennalta epätasaiselta.

-Näkemykseni mukaan joko Ipse tai Andala saa umts-luvan. Sanoisin että Ipse näyttää vahvemmalta, koska sen takana on puhelinyhtiöitä ja paikallisia kumppaneita, Bear Stearnsin analyytikko Fanos Hira arvioi. Ipsessä on mukana Soneralle Saksan huutokaupasta tuttu kumppani, espanjalainen Telefonica. Paikallista väriä yhteenliittymään tuovat mm. Fiat ja Agnellin suku. Ipsen pahimmaksi kilpailijaksi kaavaillun Andalan takana on hongkongilainen Hutchison Whampoa yhdessä italialaisen Tiscali-portaaliyhtiön kanssa.

Hutchison roikkui mukana Saksan kilvassa loppuun asti, mutta luopui sitten voittamastaan osuudesta. Kaksi muuta Italian ulkopuolista kilpailijaa ovat kysymysmerkkejä. Tu Mobilea pidetään mustana hevosena, jonka on väitetty neuvottelevan yhteistyöstä Deutsche Telekomin kanssa. Saksalaisjätin tulo mukaan huutokauppaan muuttaisi asetelmia selvästi. Viimeisenä mukaan ilmoittautunut Anthill oli yllätystulokas. Sen taustoista ei ole varmaa tietoa, mutta uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan asialla on ranskalainen Alcatel.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.