Mainos

Analyytikkoarvio: Näin arvokas yhtiö Nokia on

Analyysiyhtiö Inderes on arvioinut uudelleen, kuinka arvokas yhtiö matkapuhelin- ja verkkolaitevalmistaja Nokia on. Summa nousee miljardeihin euroihin.

Inderesin analyytikko Mikael Rautanen arvioi Nokian arvoksi 23 miljardia euroa, josta Nokian verkkoyhtiön NSN:n osuus on noin kymmenen miljardia euroa. Tämän lisäksi Inderes arvottaa Nokian patentit neljään miljardiin euroon, Nokian kartta- ja paikannuspalveluun keskittyvän HERE-liiketoimintayksikön kahteen miljardiin euroon.

Inderes arvioi myös, että ensi vuoden alussa matkapuhelinliiketoimintamyynnin jälkeen Nokian nettokassa on seitsemän miljardia euroa.

– Muistutamme, että yhtälö on erittäin herkkä muutoksille, Rautanen toteaa.

Matkapuhelinbisneksen hinta 5,44 miljardia

- Nokia myy puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

- Yritysjärjestelyn kauppahinta on 5,44 miljardia euroa.

- Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Rautasen mukaan esimerkiksi patenttisalkun arviointi on haastavaa, sillä sen näkyvyys tulostasoon sekä tuloksen trendiin on heikko.

Inderes suosittelee kuitenkin sijoittajille lisäämään Nokian osakkeiden määrää. Inderes odottaa Nokian osakkeennousevan 5,8 euroon, kun nyt osakkeen arvo on 5,2 eurossa.

– Näkemykseemme positiivisesti vaikuttaa markkinan liioiteltu epäluottamus NSN:n käännettä kohtaan sekä Nokian osissa piilevä arvo.

Nokia julkaisee heinä-syyskuun tuloksensa ensi viikon tiistaina noin kello 13.00. Analyytikot odottavat, että yhtiö tekee liikevoittoa 147 miljoonaa euroa. Vuodentakaisena ajankohtana voittoa tuli 78 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa rasittaa erityisesti Nokian puhelinliiketoiminta, jonka arvioidaan tehneen 46 miljoonaa euroa tappiota. Luvut ovat Nokian tulosraportoinnissaan käyttämiä vertailukelpoisia ei-IFRS-lukuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.