Mainos

Analyytikko: Skype-kaupalla ei suoraa merkitystä Nokialle

OP-Pohjolan Nokia-analyytikko Hannu Rauhalan mukaan Microsoftin Skype-kaupoilla ei ole suoranaista merkitystä Nokialle.

– Nokiallahan on jo tällä hetkellä Skype käytössä Symbian-puhelimissa. Kaikki riippuu siitä, mitä Microsoft tulee tekemään sen kanssa, Rauhala tiivistää kaupan vaikutukset.

Rauhala korostaa, että Nokian ja Microsoftin yhteistyön hedelmällisyys riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka hyvin Windowsilla yleensä menee ja millä tavalla se liittyy Microsoftin strategiaan, tuotteisiin, kehitykseen.

– Tällä hetkellä maailma on menossa kohti pilvipalveluja. Windows Phone on yksi osa pilvipalvelua. Enemmänkin tämän kehityksen suuntaamana mennään eteenpäin, ei niinkään tällaisen yksittäisen tuotteen tai palvelun. Ei nuo puhelut ole mitään uutta, Rauhala kuittaa.

Rauhala ei näe Microsoftin Skype-kaupassa myöskään vaaraa operaattoreille.

– Skype on jo joka tapauksessa olemassa. Itse näkisin sen operaattorin kannalta yhtenä toimijana, joka ei ole kauhean aggressiivinen operaattoreiden kannalta. Jos olisin operaattori, en katsoisi sitä millään lailla huonona - se on loppujen lopuksi neutraali asia, Rauhala arvioi.

Rauhala uskoo, että Microsoft hakee Skype-kaupalla tukea Xbox Live -verkkopalvelun tyyppiseen alustaan. Myös uusi käyttäjäpotentiaali tarjoaa etuja, samoin kuin Skypen integroimisesta yritystarjontaan avautuvat mahdollisuudet.

– Kaupalla voidaan hakea myös yrityspuolella yritysten kommunikointiin IP-pohjaista ratkaisua. Skype on hyvä toteutus asiasta ja sillä on tietty määrä käyttäjiä, mikä tuo potentiaalia, Rauhala perustelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.