Analyytikko raakaöljyn hinnan laskusta: Fantastinen uutinen – jokainen säästää bensapumpulla

"Raakaöljyn hinnan lasku on hyvä kuluttajalle" 10:14

Raakaöljyn hinta on laskenut viime aikoina paljon. Esimerkiksi Pohjanmereltä porattavan Brent-öljyn tynnyrihinta kävi ensimmäistä kertaa vuosiin alle 28 dollarissa.

Analyysiyhtiö Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilen pitää laskevaa hintaa erityisen hyvänä asiana eurooppalaiselle kuluttajalle.

– Tämä on Suomelle ja itse asiassa koko Euroopalle fantastinen uutinen, koska tämä johtaa siihen, että öljystä tuleva hyvä valuu tasaisesti kulutukseen ja kuluttajille. Jokainen kuluttaja säästää bensapumpulla tässä, Vilen sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Laskevasta raakaöljyn hinnasta kärsii vain pieni joukko öljyntuottajavaltioita, joiden pääoman allokointi, eli sen kohdentaminen ja jakaminen vaihtoehtoisiin käyttötarkoituksiin on Vilenin mukaan tehotonta.

Vaikka Venäjä on Suomelle merkittävä kauppakumppani ja öljyntuottajamaa, voisi ajatella Venäjän sakkaavan öljytalouden vaikuttavan suoraan Suomenkin talouteen. Vilen ei kuitenkaan olisi huolissaan tästä.

– Eurooppa on ylivoimaisesti Suomen tärkein kauppakumppani ja Euroopan talous hyötyy massiivisesti öljyn hinnan laskusta.

"Sijoittaminen ei ole sattuman kauppaa" 6:40

Lue myös:

    Uusimmat