Mainos

Analyytikko piensijoittajalle: Nokiassa merkittäviä tuloskasvun mahdollisuuksia

Analyysiyhtiö Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen näkee, että Nokian loppuvuoden tulos oli lievästi positiivinen. Nämä asiat analyytikko nosti esiin Nokian tuloksesta:

1. Yhtiön ydinliiketoiminta, eli Networks-yksikkö on erittäin vahvassa kunnossa. Erinomainen kannattavuus ja kasvukin oli hyvällä tasolla.

2. Lievä tulospettymys (patenttien) Technologies-yksikössä, missä Nokia on kasvattanut kuluja huomattavasti. Ehkä Nokia näkee toisaalta liiketoiminnassa sellaisia kasvun mahdollisuuksia, joihin kannattaa tällä hetkellä laittaa rahaa etupainotteisesti, eli pettymys ei ollut paha.

Nokian 3 liiketoimintayksikköä:

Nokia Networks suunnittelee ja valmistaa tietoliikenneverkoissa käytettäviä laitteita ja ohjelmistoja.

Karttapalveluiden yksikkö Here. Sijaintitietoja hyödynnetään mm. puhelimissa ja autojen ajotietokoneissa.

Technologies-yksikkö hallinnoi ja lisensoi yhtiössä patentoituja keksintöjä.

3. Sijaintipalveluyksikkö Here oli raportin pieni valopilkku. Yksikön nousu hyvään kannattavuuteen tulee tapahtumaan asteittain, kun volyymit kasvavat. Jos autoteollisuuden kasvu jatkuu nykyisellä uralla, niin se alkaa vähitellen valua myös Heren kannattavuuteen ja uskoisin, että parin kolmen vuoden päästä voidaan jo puhua useamman sadan miljoonan liikevoitosta.

4. Piensijoittajalle Nokia on tällä haavaa hyvä, vakaa laatuyhtiö. Perus-, eli verkkoliiketoiminta on saatu erittäin hyvään kuntoon. Ilmassa on tulevaisuuden kasvulupauksia karttaliiketoiminnassa ja toisaalta teknologiayksikössä, missä voi muutaman vuoden horisontilla olla merkittäviäkin tuloskasvun mahdollisuuksia.

5. Omistajille maksettava osinko oli linjassa markkinaodotusten kanssa. Itse odotin vähän korkeampaa osinkoa, sillä yhtiöllä on hyvin vahva kassa ja kaksi liiketoimintaa, jotka tuottavat tasaista kassavirtaa. Kun pääomia jätetään yhtiöön, niin ehkä niitä voidaan käyttää yritysostoihin tai myöhempään voitonjakoon omistajille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.