Mainos

Analyytikko: NSN kannattelee Nokiaa

Analyysipalveluyhtiö Inderesin Nokia-analyytikon Mikael Rautasen mukaan Nokian tulos ei sisältänyt mitään merkittäviä yllätyksiä.

– Tärkeimpiä huomioita on, että Nokia Siemens Networksin (NSN) parantunut suoritus on se, mikä selvästi kannattelee Nokiaa tällä hetkellä. Sen lisäksi peruspuhelimissa tehtiin jälleen kerran kohtuullisen hyvä tulos, kun taas älypuhelimissa ollaan edelleen aika rajusti miinuksen puolella, Rautanen erittelee.

Yhtiö oli jo aiemmin positiivisessa tulosvaroituksessaan kertonut pääpiirteissään, millainen tuloksesta tulee. Rautasen mukaan näihin odotuksiin osuttiin hyvin pitkälti.

Etukäteen paljon huomiota kiinnitettiin Nokian hallituksen ehdotukseen osingonjaosta. Hallitus ehdottaa, ettei yhtiö maksa osinkoa vuoden 2012 tuloksesta. Päätös on Rautasen mielestä järkevä.

– Tämä on järkevää, kun huomioidaan, kuinka suuri epävarmuus edelleen on tulevaisuudessa. Nokia tarvitsee tällä hetkellä taseeseen kassapuskureita tätä epävarmuutta vastaan, Rautanen sanoo.

Kulukuurista lisäaikaa

Rautanen näkee, että etenkin Nokian älypuhelinliiketoimintaan liittyy huomattavaa epävarmuutta myös tämän vuoden puolella.

– Kun katsotaan alkuvuotta, mitä Nokian ohjeistuskin sanoo, niin matkapuhelinliiketoiminta tulee todennäköisesti painumaan ensimmäisellä neljänneksellä taas tappion puolelle. Kilpailutilanne koko toimialalla on äärimmäisen kireä, ja Nokia joutuu jälleen kerran ajamaan ylös uutta tuotemallistoa samaan aikaan, kun vanhat tuotemallistot hiipuvat. Myynnillisesti on vaikea puhua vielä selkeästä käänteestä, hän analysoi.

Lisäaikaa Nokialle tuo analyytikon mukaan kulukuuri.

– Kulukuuri on aiheuttanut positiivisen tulosparannuksen ja sillä ollaan saatu liiketoimintaa tervehdytettyä, mutta myynnissä ei ole vielä tullut sitä positiivista yllätystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.