Mainos

Analyytikko: NSN jälleen kerran Nokian tähti

Nokian tulos oli hieman arvioitua parempi, arvioi analyysiyhtiö Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen.

Rautasen mukaan Nokian toisen neljänneksen raportti vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin ensimmäisen neljänneksen. Nokian tähti on jälleen kerran Nokia Siemens Networks (NSN), analyytikko sanoo.

– Nokia Siemens Networks on se, mikä kannattelee Nokiaa. Pettymyksiä sen sijaan nähtiin jälleen matkapuhelinliiketoiminnan puolella. Siellä etenkin peruspuhelinten toimitusvolyymit olivat ensimmäisen neljänneksen tavoin huolestuttavan alhaisia, Rautanen sanoo.

Pääpainon Rautanen antaisi kuitenkin Nokia Siemens Networksin positiiviselle kehitykselle.

– Nokia Siemens Networks on kääntynyt erittäin kannattavaksi. Nyt varsinkin, kun Nokia ostaa NSN:n kokonaan itselleen, on erittäin positiivinen asia, että NSN on saatu käännettyä hyvin terveeksi liiketoiminnaksi.

Lumia-puhelinten myynti pieni pettymys

Nokia myi toisella neljänneksellä 7,4 miljoonaa Lumia-älypuhelinta. Myynti oli hieman odotuksia heikompi, sillä markkinoilla odotettiin määräksi noin 8 miljoonaa Lumiaa.

– Ehkä sitä suurempi pettymys oli älypuhelinten keskihinta, joka oli 157 euroa. Markkinaodotukset olivat yli 170 euron korvilla. Se viittaa siihen, että Lumian toimitukset ovat painottuneet huomattavasti enemmän alemman hintaluokan laitteisiin kuin lippulaivatuotteisiin, joissa on tunnetusti paremmat katteet, Rautanen erittelee.

Rautanen nimeää jossakin määrin huolestuttavaksi kuitenkin peruspuhelinliiketoiminnan laskun.

– Peruspuhelimet ovat tähän mennessä tehneet Nokialle kohtuullisen hyvää katetta, mikä on riittänyt paikkaamaan älypuhelinten tappioita. Tällä neljänneksellä peruspuhelimet tekivät enää niukasti voitollisen tuloksen.

Merkittävää käännettä matkapuhelinliiketoiminnan osalta ei näyttäisi kolmannellakaan neljänneksellä olevan tulossa.

– Nokia kertoi, että matkapuhelinryhmä tulee tekemään aika samankaltaisen kannattavuuden kuin mitä oli nyt toisella neljänneksellä. Se on vähän odotuksia heikompi.

Sen sijaan Nokia Siemens Networksin osalta näyttää jatkossakin hyvältä. Rautasen mukaan Nokian valotus näkymistään oli NSN:n osalta odotusten mukainen.

– Näyttää siltä että NSN pystyy ylläpitämään tätä kohtuullisen hyvää kannattavuustasoaan myös kolmannella neljänneksellä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.