Mainos

Analyytikko NSN-huhuista: Yhtiö saattaa ulkoistaa työntekijöitään

Talousuutistoimisto Bloombergin uutinen verkkoyhtiö NSN:n potkuhuhuista ei pidä välttämättä paikkaansa, muistuttaa Nordean analyytikko Sami Sarkamies.

Bloomberg kertoi kolmeen nimettömään lähteeseen viitaten, että Nokian verkkoyhtiö NSN pohtii 8 500 työpaikan vähentämistä. Tämä olisi 17 prosentin pienennys yhtiön työvoimaan. Työntekijämäärä pienenisi Bloombergin mukaan 42 000:een ensi vuoden loppuun mennessä.

Bloombergin mukaan vähennykset toteutettaisiin sulkemalla tehtaita ja ulkoistamalla valmistusta. Sarkamiehen näkemyksen mukaan juuri ulkoistaminen voisi tulla kyseeseen NSN:n kohdalla.

– Yhtiö saisi sillä tehokkuutta omaan toimintaansa. Jos omilla tehtailla on ajoittain hiljaisempaa tuotannon suhteen, niin työvoima on helpompi siirtää isolle sopimusvalmistajalle, joka tekee töitä monelle yhtiölle, Sarkamies toteaa.

Hän pitää 8 500 henkilön vähennystarpeita kuitenkin merkittävinä. Viimeisen kahden vuoden aikana NSN on vähentänyt yli 20 000 työpaikkaa. Yhtiöt eivät kommentoineet asiaa uutistoimistolle.

Nokia kertoi myös tänään, että se on saanut päätökseen Siemensin osuuden oston verkkoyhtiö NSN:stä.

Nokia säilyttää nyt kokonaan omistamansa verkkoyhtiön nimilyhenteen NSN, mutta muuttaa yksikön nimen Nokia Solutions and Networksiksi.

Nokia ja Siemens julkistivat yrityskaupan heinäkuun alussa. Nokia maksoi Siemensin osuudesta verkkoyhtiössä 1,7 miljardia euroa. NSN:n liikevaihto oli viime vuonna noin 13,4 miljardia euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.