Mainos

Analyytikko Nokiasta: Rajut menetykset markkinaosuuksissa saatu pysäytettyä

Matkapuhelinvalmistaja Nokian heinä-syyskuun tulos oli heikko, mutta odotuksia parempi. Analyysipalveluyhtiö Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen kertoo MTV3 Uutisille, että erityisesti kaksois-sim-puhelinten toimitukset näyttävät pelastaneen Nokian tuloksen.

– Tulos oli odotuksia parempi. Näyttää siltä, että toisella neljänneksellä nähdyt rajut menetykset markkinaosuuksissa on saatu pysäytettyä. Ilmeisesti pohjat nähtiin toisella neljänneksellä. Kolmannen neljänneksen tulos ei ollut ollenkaan niin huono kuin odotettiin. Tulos oli pikkuisen positiivinen, Rautanen sanoo.

– Etenkin kaksois-sim-puhelinten toimitukset pelastaneet tuloksen. Nokia kertoo toimittaneensa 18 miljoonaa kaksois-sim-puhelinta, mikä on erittäin kova suoritus.

Vuoden viimeiselle neljännekselle Nokia ohjeisti positiivista tulosta. Rautasen mukaan se on linjassa aiemmin vallinneiden odotusten kanssa.

– Positiivista on se, että ei ohjeistettu viimeisen neljänneksen menevän tappiolle, koska se olisi viestinyt siitä, että välttämättä Windows-puhelimia ei saada kauppojen hyllyille riittävässä määrin.

Windows-puhelinten avulla uuteen nousuun?

Windows-puhelimiin liittyvä kiinnostus kohdistuu ensi viikkoon ja Nokia World -tapahtumaan.

– Siihen minkälainen laite siellä julkaistaan vai julkaistaanko siellä peräti useampia laitteita jää nähtäväksi. Sitä painottaisin, että markkinaosuuden lasku on saatu pysäytettyä, ja se on tärkein signaali. Raju tiputus, mitä alkuvuonna nähtiin, on saatu pysäytettyä. Ja kenties Windows-puhelinten avulla päästään uuteen nousuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.