Mainos

Analyytikko: Nokialla armonaikaa vuoden loppuun asti

Analyysipalveluyhtiön Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautasen mukaan matkapuhelinyhtiö Nokian alkuvuoden tulos oli odotettu. Rautanen sanoi MTV3 Uutisille, että viime viikolla annettu tulosvaroitus valmisti markkinat huonoon tulokseen.

– Viime viikon tulosvaroitus oli siitä poikkeuksellinen, että siinä annettiin markkinoille kaikki oleellinen informaatio. Näin alustavasti sanottuna ei suuria yllätyksiä. Onneksi ei mitään lisää negatiivisia uutisia tullut tässä raportissa, Rautanen summaa.

Rautasen mukaan markkinoilla odotetaan nyt viitteitä siitä, miten Nokia saa käännettyä kurssinsa. Uusia Lumia-puhelimia Nokia myi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana noin kaksi miljoonaa, mikä ei ole huipputulos.

– Nykypäivänä, jos älypuhelinmarkkinoille tuodaan hittipuhelin, niin viiden miljoonan myyntiraja pitäisi helposti saada rikki kolmessa kuukaudessa, Rautanen sanoo.

Nokian alamäki ei voi jatkua enää kauan, Rautanen toteaa.

– Jonkinlainen käänne pitää tapahtua vuoden loppupuolella. Se, miltä Nokian nykyinen älypuhelintoiminta nykyisellään näyttää niin se on täysin kestämätön tilanne, liiketoiminta on niin huonossa kunnossa että käänteen on pakko tapahtua. Tilanne on siinä mielessä kestämätön, että tällä hetkellä kassaa palaa koko ajan.

Rautanen muistuttaa, että käänne parempaan voi tapahtua nopeastikin.

– Hyvä puoli tässä on se, että tämä on niin dynaaminen ala, että tilanteet voivat vaihtua todella nopeasti. Muutama uusi hittituote voi kääntää tämän tilanteen kokonaan, että ehkä siihen pitää nyt laittaa toivo tällä hetkellä Nokian osalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.