Mainos

Analyytikko: Nokia pääsee rakentamaan luottamusta uudestaan

Nokia julkisti tänään heinä-syyskuun osavuosikatsauksensa. Tulos ylitti kirkkaasti markkinoiden odotukset. Hyvän vireen uskotaan jatkuvan loppuvuoden.

Inderesin Pää-analyytikko Sauli Vilén kertoo MTV Uutislivessä, että Nokian tänään julkistama tulos tulos oli hyvä kaikin puolin.

-Nokia on vihdoin pääsyt kasvuun Networksin osalta, mikä on erittäin tärkeää. Heidän kaikki tuloksyksikkönsä kehittyivät suotuisasti kvartaalin aikana.

 Vilén huomauttaa, että Nokialle on erittäin tärkeätä, että yhtiö saa tämän kaltaisia positiivisia tulosylityksiä ja he pystyvät sitä kautta rakentamaan sijoittajien luottamusta uudestaan.

Vilénin mukaan kokonaisuutena syksyn tulosjulkistuskausi on ollut pitkälti odotusten mukainen. Yleisiä teemoja ovat Euroopan epävarmuus ja vaisu kysyntä.

-Hyvin samalla polulla jatketaan, missä ollaan koko alkuvuosikin kuljettu. Tietyllä tapaa tätä asiaa voidaan kuitenkin pitää torjuntavoittona, koska ennen tulosjulkistuskautta saimme useilta sektoreilta rumiakin tulosvaroituksia missä todettiin, että Euroopan hidas talouskasvu on heijastunut kysyntään.

Vilénin mukaan pelkona oli, että yhtiöiltä olisi pudonnut kysynnältä pohja pois.

-Näin ei kuitenkaan ole ollut, vaan yhtiöt ovat sanoneet epävarmuuden ehkä hieman kasvaneen, mutta isossa kuvassa ei mitään dramaattista muutosta Euroopan osalta ole ollut.

Vilén ounastelee, että ns. Venäjäyhtiöiden tuloskaudesta on tulossa hyvin mielenkiintoinen ja epävarma.

-Meillä on paljon sellaisia Venäjäyhtiöitä joiden tarina rakentuu Venäjän kasvun varaan. Venäjän talouden pysähtyminen vaikuttaa hyvin negatiivisesti useisiin yhtiöihin, pohtii Vilén.

Vilénin mukaan tulosjulkistusten perusteella epävarmuus jatkuu ensi vuonnakin

-Yhtiöt eivät tällä hetkellä lupaa ensi vuodesta parempaa. Pelkonahan on että ensi vuodesta muodostuisi samanlainen kuin kolmesta edellisestä, eli tulokset eivät kasvaisi silloinkaan.

Piensijoittajien tapauksessa yhtiövalinnan merkitys on nyt korkealla.

-Sijoittajan pitää keskittyä etsimään hyviä yhtiöitä, jotka pystyvät operoimaan vaikessa talousympäristössä. Esimerkiksi Nokia on osoittanut kykenevänsä tekemään hyvää tulosta vaikeassa taloustilanteessa ja he ovat hyvin mielenkiintoisessa vaiheessa yhtiönä kokonaisuutena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.