Mainos

Analyytikko Nokia-kaupasta: Odotettua riskipitoisempi hanke

Nordean Nokia-analyytikko Sami Sarkamies arvelee, että Nokian ja Alcatel-Lucentin kaupan toteutuminen todennäköisesti ratkeaa jo tämän viikon aikana.

Sarkamiehen mukaan aiempiin spekulaatioihin nähden on pieni yllätys, että kaupan kohteena olisi koko ranskalaisyhtiö eikä pelkästään sen mobiiliverkot.

– Tämä olisi riskipitoisempi vaihtoehto verrattuna pelkkien mobiiliverkkojen ostamiseen, Sarkamies sanoi.

Päätöksenteossa uudeksi yhteistyökumppaniksi tulisi Ranskan sosialistihallitus, koska Ranskan valtio omistaa siivun verkkoyhtiöstä.

Sinänsä Alcatel-Lucentin muu liiketoiminta täydentäisi Nokiaa. Nokialla on ollut ip-reititystuotteissa yhteistyötä Juniperin kanssa. Alcatel-Lucentin avulla se sivuuttaisi nykyisen kumppaninsa ja lähtisi markkinoille itse, totesi Sarkamies.

Jos sopimus syntyy, seuraa siitä taas suuria rakennemuutoksia Nokiassa, joka vasta vuosi sitten viimeisteli kaupat mobiililaitteistaan Microsoftin kanssa.

– Nokia menisi sekaisin pariksi vuodeksi. Siitä seuraisi merkittäviä saneerauksia tulisi parin vuoden aikana, Sarkamies arvelee.

Yhdistyneellä yhtiöllä olisi kuitenkin hyvä asema haastaa verkkojen markkinajohtaja Ericsson.

– Nytkin Nokia on kilpailukykyinen radioverkoissa, mutta sitten heille tulisi myös vahvat runkoverkon tuotteet, jotka puuttuvat Ericssonilta.

Nokian heikko kohta verkkomarkkinoilla on ollut Pohjois-Amerikka. Alcatel-Lucentin avulla asema vahvistuisi selvästi.

Virallinen vahvistus kauppaneuvotteluista painoi Nokian kurssia selvästi pörssissä. Kurssi oli aamupäivällä noin seitsemän prosenttia laskussa. Alcatel-Lucent nousi selvästi, samoin ruotsalainen Ericsson.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.