Mainos

Analyytikko: Jantonin tulevaisuus hämärän peitossa

Viestintäkonserni Jantonin myynti amerikkalaiselle sijoitusyhtiölle ei tullut pankkiiriliike Opstockin analyytikolle Jarkko Nikkaselle yllätyksenä, sillä yhtiön pääomistajat ovat jo jonkin aikaa kertoneet haluavansa luopua omistuksestaan. Jantonin kaltaiselle erinomaisessa tuloskunnossa olevalle yhtiölle ei Nikkasen mukaan ollut vaikea löytää ostajaa.

Nikkasen mukaan ei ole kuitenkaan selvää, mitä sijoitusyhtiö aikoo investoinnilleen tehdä. Hänen mielestään on epätodennäköistä, että BA Capital Management olisi ostamassa Jantonia esimerkiksi ilmaisjakelulehtibisneksen houkuttelemana.

Jantonin Uutislehti 100 kilpailee Helsingissä globaalisti toimivan Metro-konsernin ilmaisjakelulehden kanssa. -Ilmaisjakelulehti ei ole tällä hetkellä kauhean kannattavaa liiketoimintaa Suomen markkinoilla, Nikkanen toteaa ja muistuttaa, että Metronkin kannattavuus on jäänyt Ruotsin ulkopuolella varsin vaatimattomaksi.

Uutislehti 100:aa houkuttelevampi palikka Jantonissa on Nikkasen mukaan esimerkiksi City-lehti, joka tavoittaa hyvin aktiivisesti kuluttavia nuoria kaupunkilaisia. City-lehden ohella Nikkanen nostaa Jantonista esiin hyvää tulosta tehneen Suomen Suoramainonta Oy:n.

Kansainvälisessä vertailussa Janton koostuu varsin pienistä palasista. Nikkasen mukaan onkin todennäköistä, että BA Capital Management etsii Jantonin ohella muutakin ostettavaa viestintäalalta. -Saa nähdä, vieläkö tähän löydetään jotain lisää liitettävää, Nikkanen pohtii.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.