Mainos

Analyytikko huhumyllystä: Microsoftilla suuri tarve uudistua

Microsoftin mahdolliseen organisaatiomuutokseen ja siihen liittyviin, jopa jättimäisiin irtisanomisiin liittyvät huhut ovat nousseet tänään otsikoihin.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi tänään nimettömiin lähteisiin pohjautuen, että Microsoftin odotetaan ilmoittavan pian suurista irtisanomisista.

Nokian matkapuhelinten oston jälkeen Microsoft-konsernissa on yhteensä 127 000 työntekijää, reilusti enemmän kuin kilpailijoilla Applella ja Googlella.  

Yhtiön organisaatiomuutos on ollut jo pidempiaikainen projekti, arvelee OP-Pohjolan analyytikko Hannu Rauhala.

– Microsoftin tuotevalikoima, jota nykyinen organisaatiomalli tukee, ei välttämättä ole täysin sen mukainen mitä markkinaympäristö vaatisi, sanoo Rauhala.

Rauhala ei pidä ongelmana niinkään työntekijöiden suurta määrää vaan Microsoftin tuotevalikoimaa.

– Yhtiön pitäisi saada tuotekehityksensä sellaiseksi, että se vastaisi kilpailijoiden luomaan kysyntään - omien palveluiden integrointiin muihin tuotteisiin kuten televisioihin, matkapuhelimiin, jopa autoihin. Tämä vaatii sen, että nykyiseen organisaatiomalliin tulee muutoksia.

– On selvää, että pilvipalvelut tulevat olemaan tärkeä osa Microsoftia ja sen kautta konseptia on hyvä kehittää. Kuluttajatrendeihin vastaaminen tulee olemaan se suurin haaste.

Hyvin vaikea arvioida

Iso osa irtisanomisista kohdistuisi Bloombergin saamien tietojen mukaan Nokialta ostettuun matkapuhelinyksikköön ja sen kanssa päällekkäisiin toimintoihin.

Microsoftin tytäryhtiön Microsoft Mobilen palvelukseen siirtyi huhtikuussa Nokialta noin 30 000 työntekijää, joista 4 700 Suomessa. Microsoft Oy:lla on lisäksi Suomessa vajaat 300 työntekijää.  

Koska Nokian puhelinliiketoiminta on viimeisimpänä ostettu, on huhut tämän yksikön vähennyksistä velloneet laajalti.

– Itse en usko, että (uudistustarpeen) lähtökohta ei ole yrityskauppa vaan Microsoftin oma tarve uudistua. Todennäköisesti Nokiankin kohdalla on se tilanne, että muutokset vaikuttavat päällekäisiin toimintoihin, Rauhala sanoo.

Rauhalan mukaan ulkopuolisen on hyvin vaikea arvioida, mitä kaikkea yhtiössä tulee tapahtumaan.

– On kuitenkin muistettava, että se ei ole automaattisesti sitä, että Nokian toiminta joutuu kärsimään. Voi olla, että Nokia on tehnyt asioita paremmin kuin Microsoft.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.