Mainos

Amputointirangaistuksia Kabulin stadionilla

Afganistania hallitseva kiihkoislamilainen Taleban-järjestö on pannut täytäntöön julmia rangaistuksia. Muun muassa kuuden maantieryöstelyyn syyllistyneen sotilaan oikea käsi ja vasen jalka amputoitiin eilen Kabulin urheilustadionilla.

Yli 20 000 ihmistä oli tullut seuraamaan rangaistuksen toteuttamista. Kyseessä oli laajamittaisin tiukkaan islamilaiseen lakiin eli shariaan perustuva joukkorangaistus sen jälkeen kun talebanit valtasivat Kabulin vuonna 1996.

Eilen pantiin täytäntöön myös kaksi muuta tuomiota. Useat tuhannet ihmiset todistivat, miten nuoren pojan seksuaalisesta häirinnästä tuomittu mies surmattiin sortamalla kivimuuri hänen päälleen. Lisäksi varkaudesta tuomitun pojan vasen käsi amputoitiin. Hänen oikea kätensä oli amputoitu vain puolisen vuotta sitten; tuolloinkin syynä oli ollut varkaus.

Amputoinnin suorittivat lääkärit, jotka olivat peittäneet kasvonsa. Tuomitut nukutettiin ennen amputointia, joka silminnäkijöiden mukaan kuitenkin aloitettiin vain sekunteja nukutuslääkkeen antamisen jälkeen. Tuomiot oli hyväksynyt Taleban-liikkeen johtaja mullah Mohammad Omar.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.