Mainos

Ampumavälikohtaus Kyproksen jakovyöhykkeellä

Kyproksenturkkilaiset joukot surmasivat tänään kyproksenkreikkalaisen miehen saaren jakavan puskurivyöhykkeen tuntumassa, kertoivat kyproksenturkkilaiset ja englantilaiset viranomaiset.

Viranomaisten mukaan siviiliasuinen mies oli ylittänyt puskurivyöhykkeen ja saapunut kyproksenturkkilaisten valvomalle alueelle. Välikohtaus sattui Akna kylän liepeillä saaren itäosassa. Alueella sijaitsee myös englantilaisia sotilastukikohtia.

Kyproksenturkkilaiset sotilasviranomaiset sanoivat sotilaiden ampuneen useita varoituslaukauksia ilmaan pysäyttääkseen miehen. Sotilaiden mukaan mies yritti kuitenkin paeta paikalta, jolloin sotilaat ampuivat häntä kohti.

-Mies on kuollut. Hänen ruumiinsa makaa ampumapaikalla, turkkilaisten sotilasedustaja sanoi. Surmansa saanut mies oli eläkkeellä oleva palomies Petros Kakouli, joka oli ollut vävynsä kanssa keräämässä etanoita puskurivyöhykkeen tuntumassa.

Tilanne Kyproksessa kärjistyi äärimmilleen elokuussa, kun kaksi kyproksenkreikkalaista ammuttiin rajavyöhykkeen läheisyydessä. Saari jaettiin kahteen osaan vuonna 1974 tehdyn vallankaappausyrityksen jälkeen. Turkkilaiset miehittivät samana vuonna saaren pohjoisosan ja alue julistautui itsenäiseksi vuonna 1983. Vain Turkki on tunnustanut kyproksenturkkilaisten valtion.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.