Mainos

Ampumavälikohtaus kalifornialaiskoulussa

Kaksi nuorta on kuollut ja 13 ihmistä on haavoittunut ampumavälikohtauksessa kalifornialaisessa koulussa.

Ammuskelija taltutettiin heti välikohtauksen jälkeen

Ammuskelu tapahtui San Diegon kaupungin lähistöllä, Santeen esikaupungissa sijaitsevassa lukiossa, Santana High Schoolissa. Välikohtaus tapahtui eilen noin kello 19 Suomen aikaa.

Uhreista 13 oli koulun oppilaita ja kaksi kuului henkilökuntaan. Molemmat kuolleet olivat oppilaita. Toinen menehtyneistä on 15-vuotias poika, joka kuoli sairaalassa. Toinen uhreista kuoli jo koulun alueella. Poliisilla on pidätettynä 15-vuotias poika, joka on koulun oppilas. Luokkatovereiden mukaan poika oli uhonnut viikonlopun aikana ampuvansa koulussa. Pojalla oli hallussaan revolveri ja hänet pidätettiin koulun käymälästä.

Bush: Pelkurimainen teko

Presidentti George W. Bush on tuominnut välikohtauksen pelkurimaisena.

-Kun Amerikka opettaa lapsilleen oikean ja väärän eron, ja opettaa arvoja, jotka kunnioittavat elämää maassamme, niin maamme voi paremmin, hän sanoi.

Edellinen koko maata järkyttänyt ampumavälikohtaus tapahtui vuoden 1999 huhtikuussa. Tuolloin Coloradossa, Columbinen lukiossa kuoli 14 oppilasta. Kaksi koulun oppilasta ampui 12 nuorta ja lopuksi itsensä.

Edellinen vakava ammunta tapahtui vuoden 1998 maaliskuussa. Silloin Arkansissa, Jonesbosrossa 11- ja 13-vuotiaat pojat ampuivat neljä keskiasteen oppilasta ja yhden opettajan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.