Mainos

Ampumahiihtäjä Hiidensalolta tiukat terveiset Mika Kojonkoskelle

6:23

Suomen miesampumahiihtäjät yllättivät sprinttikisassa sunnuntaina, mutta maanantaina takaa-ajossa tuli heikompi tulos. Tero Seppälä oli 25:s, Olli Hiidensalo 35:s ja Tuomas Grönman 55:s.

Miesten ampumahiihto on viime vuodet ollut Suomessa alamaissa. Pyeongchangissa on kuitenkin nähty merkkejä noususta. Parikymppisellä Seppälällä on ainesta murtautua maailman kärkeen.

Miesten viestissä Suomella ei ole Pyeongchangissa edustusta. Hiidensaloa moinen harmittaa.

- Oma mielipide on, että olisi ehdottomasti pitänyt miesten viestijoukkue lähettää tänne. Samalla lailla kuin kesälajeissa pitäisi mennä, eli kansainväliset rajat ja niiden mukaan pitäisi valita, Hiidensalo sanoi.

Hiidensalon mukaan kansainvälisten valintakriteerien perusteella Suomella olisi pitänyt olla olympialaisissa viestijoukkue. Mika Kojonkosken johtama huippu-urheiluyksikkö saakin Hiidensalolta suoran palautteen.

- Jos rajaa olisi noudatettu, olisi meidän koko viestijoukkue pitänyt lähettää. Muutkin maat valitsee kansainvälisten rajojen mukaan, Hiidensalo sanoi.

Hiidensalo uskoo parempaan tulevaisuuteen.

- Seuraaviin olympialaisiin tullaan varmaan lähettämäänkin sillä lailla. Nykyinen valintamenettely tulee jäämään historiaan.

Sekaviestissä Suomella on kuitenkin joukkue. Hiidensalon mukaan Suomella on sauma yllätykseen.

- Totta kai on mahdollisuus, kun nää olosuhteet ovat tämmöiset. Tää on ampumahiihtoa, niin se vaatii myös hyvää onnistumista. Kun saa taulun alas, niin on niin paljon korkeammalla. Se on tässä lajissa raaka peli, mutta se on myös hienoa, Hiidensalo totesi.

Myös Seppälä uskoo sekaviestin yllätykseen.

- Kyllähän hyvin vedettiin Östersundissa jo. Toivotaan, että hyvistä sijoista taistellaan täälläkin, Seppälä arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.