Mainos

Ampujan viesti: "Näkemiin, älkää olko vihaisia minulle!"

Arizonan verilöylyn pidätetty nuorukainen on 22-vuotias Jared Lee Loughner. Hän yritti paeta ampumapaikalta, mutta silminnäkijät kampittivat miehen maahan.

Poliisikuulusteluissa hän on vaiennut kuin muuri. Hän ei ole myöskään kertonut, toimiko hän täysin yksin.

- Meillä on syytä uskoa, että hän tuli paikalla toisen henkilön kanssa, sanoi sheriffi Clarence Dupnik toimittajille.

- Hänellä on jokseenkin vaikea menneisyys, emmekä me ole vakuuttuneita siitä että hän olisi toiminut yksin.

Internetissä Loughner ei sen sijaan ole ollut mitenkään vaitelias. Hänen tiheät päivityksensä ovat olleet vihaisia, joskin sekavia hyökkäyksiä milloin mitäkin vastaan. Armeijasta kerrottiin, että nuori mies oli pyrkinyt asepalvelukseen, mutta häntä ei ollut kelpuutettu.

Vain tunteja ennen verilöylyä Loughner oli kirjoittanut Myspace-yhteisöpalvelun sivuille: "Näkemiin". Ystävilleen hän viestitti: "Älkää olko vihaisia minulle!"

Hänen nettipohdintansa ovat usein olleet ajatusrakennelmia, joissa hän esitti väittämän ja sille vastaväittämän. Hänen ajatuksena pyörivät usein uuden valuutan ympärillä.

- Uutta valuuttaa ei jaeta ihmisille tappavalla tavalla. Niinpä uutta valuuttaa jaetaan ei-tappavalla tavalla ihmisille, hän kirjoitti Youtubessa.

New York Times -lehden haastattelemat Loughnerin koulukaverit pitivät tätä vähän vetäytyvänä ja ujona tyyppinä.

- Hän ei vaikuttanut kovinkaan suositulta, mutta olihan hänellä niitä omia juttuja, kertoi Grant Wiens, hänkin 22-vuotias.

Osa kavereista kuvaili Loughneria vasemmistolaiseksi ja liberaaliksi. Useimmat muistivat hänet syrjään vetäytyvänä "outona lintuna".

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.