Mainos

Ampujan motiivina viha

"Olen aina halunnut murhata mahdollisimman paljon ihmisiä". Tällainen paperilapulle kirjoitettu viesti löytyi Kauhajoen ampujan asunnolta, kun poliisi tutki asunnon verilöylyn jälkeen.

Lappu oli jätetty pöydälle näkyvästi esiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Neulaniemi keskusrikospoliisista. Poliisi takavarikoi asunnolta myös ampujan tietokoneen, jossa oli viitteitä tulevasta. Nuorukainen kertoi niissä vihastaan ja inhostaan yhteiskuntaa kohtaan. Viestien perusteella hän oli suunnitellut tekoa jo vuodesta 2002 lähtien.

Tänään varmistui, että ampuja avasi tulen luokkahuoneessa, jossa oli menossa tentti. Osa opiskelijoista oli ennättänyt saada kokeen valmiksi ja poistunut paikalta. Muutama opiskelija pääsi tiettävästi pakenemaan ammuskelun alettua. Yhdeksän uhreista löydettiin luokkahuoneesta ja yksi käytävältä sen ulkopuolelta.

Yhtään uhreista ei ole vielä virallisesti tunnistettu, kertoo rikoskomisario Ismo Kopra keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksiköstä. Surmansa saaneet lennätettiin aamuyöllä Helsinkiin oikeuslääketieteen laitokselle. Tunnistaminen tapahtuu DNA- ja hammastietojen perusteella ja sen arvioidaan kestävän useita päviä.

Uhreista suurin osa naisia

Uhreista kahdeksan oli koulun naisopiskelijoita ja yksi miesopiskelija. Lisäksi ammuskelussa kuoli tenttiä pitämässä ollut miesopettaja, vahvisti rikosylikomisario Urpo Lintala. Yksi vakavasti loukkaantunut naisopiskelija on edelleen sairaalassa.

Poliisilla ei ole vielä tietoa, moniko uhreista kuoli luoteihin ja moniko tulipaloon. Kopran mukaan useissa uhreissa oli kuitenkin nähtävillä ampumisvammoja. Ampumisjälkiä oli sekä uhrien päässä että muualla ruumiissa.

Poliisin tekninen tutkinta koululla kestää näillä näkymin viikonlopun yli. Koulu on ollut suljettuna, eikä tarkkaa tietoa sen avaamisajankohdasta ole saatu. Poliisin puolesta koulu voitaisiin avata maanantaina. Osa tiloista kärsi tulipalossa kuitenkin sen verran pahoja vahinkoja, että kaikkia tiloja ei voida vielä käyttää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.