Mainos

Ampujan asianajaja: Lääkkeillä voi olla osuutta asiaan

Porvoon kolmoissurman tunnustaneen Esa Åkerlundin avustaja, asianajaja Heikki Lampela kertoo alkoholin ja lääkkeiden sekakäytön mahdollisesti vaikuttaneen päämiehensä mielentilaan.

- On mahdollista, että hän on ottanut alkoholin ohella myös lääkkeitä. Tarkkaa tietoa tästä ei kuitenkaan ole, Lampela kertoo.

Lampelan mukaan tilanteen autokaistalla aloitti ampujan kaveri, joka jututti autossa istuvaa seuruetta. Hetkeä myöhemmin epäilty liittyi mukaan, ja lopulta tilanne riistäytyi käsistä.

- Päämiehelläni on huonot muistikuvat, mutta aamulla katsoimme valvontanauhan, josta hän tunnisti itsensä ampujaksi. Hän oli silminnähden ahdistunut ja järkyttynyt tunnistaessaan itsensä.

- Usein traagiset tapahtumat aiheuttavat puolustusmekanismin, jolloin tapahtuma sulkeutuu joksikin aikaa mielestä pois. Se voi kuitenkin palautua itsestään, Lampela taustoittaa.

Åkerlund käytti laitonta tuliasetta, jonka alkuperästä Lampelalla ei ole tietoa.

Lampela ei myöskään tiedä tarkkaa syytä sille, miksi hänen päämiehellään oli ase. Iltalehden mukaan Åkerlundilla oli ase edellisiltana ostoskeskuksessa nousseen kiistatilanteen vuoksi.

Lampela kertoo päämiehensä odottavan lopullista käsittelyä tutkintavankeudessa ahdistunein mielin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.