Mainos

Amorella oli juuri testattu "black outin" varalta

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin merenkuluntarkastaja Esa Saari kertoo MTV Uutisille, että Viking Linen Amorellalla oli testattu tämän kuun alussa totaalista sähköjen katkeamista eli black-out-tilannetta. Testissä kaikki sujui hyvin. Nyt hidas vauhti pelasti suurhaverilta.

Totaalinen sähkökatkos eli black out on harvinainen matkustaja-aluksilla. Nyt kuitenkin niin kävi Amorellalla Ahvenanmaan lähellä.

- Kaikki sujui silloin pari viikkoa sitten hyvin, ei mitään ongelmaa ollut. Mutta aina voi sattua vaikka minkälaisia tilanteita, vaikka kuinka varman päälle pelataan, Saari toteaa.

Saari oli tuolloin joulukuun alussa seuraamassa viranomaisena Amorellan testiä. Se tehtiin huoltopäivän yhteydessä satamassa Turussa.

– Ulkopuoliset tekevät tällaisia testejä pari kertaa vuodessa. Katsastamme muun muassa Amorellan lippuvaltiona vuosittain, ja silloin ohjelmassa on aina tällainen black out -testaus. Nyt se siis tehtiin myös huoltopäivän yhteydessä.

Saari ei pysty sanomaan, mistä totaalinen sähkökatkos johtui.

– Sain vahvistuksen laivalta, ettei se toistu, ja annoin luvan aluksen siirtymiselle Maarianhaminaan sukeltajatarkistuksen jälkeen, Turusta laivan tilannetta videoyhteyden avulla seurannut Saari kertoo.

Seuraavaksi haverin tutkinta siirtyy Onnettomuustutkintakeskukselle. Trafilaiset turvallisuusviraston virkamiehinä aikovat seurata tutkintaa tiiviisti.

– Jotta pystytään välttämään vastaavat tilanteet, Saari sanoo.

Suuri haveri lähellä

Black outissa oli ainekset myös vakavampaan turmaan.

– Laivojen kohtaamistilanne olisi ollut paha. Tässä oli nyt koko väylän kapein paikka, joten vauhti oli hiljainen ja sitä pystyttiin vielä ankkurilla hidastamaan. Karilleajovauhti oli siis pieni, siinä mielessä meni hyvin. Tietenkin kovemmassa vauhdissa olisi voinut tapahtua pahempaa, Saari toteaa.

Amorella saapuu Maarianhaminan satamaan alkuyön aikana. Suomalaiset matkustajat voivat yöpyä aluksella ja matkustaa takaisin Turkuun huomenna kello 14.25 lähtevällä Viking Gracella.

Ruotsalaiset matkustajat tullaan kuljettamaan Rosellalla Ruotsiin vielä yön aikana.

Laivalla on lähes 2 000 matkustajaa. Se lähti matkaan Turusta aamulla.

Amorella siirretään todennäköisesti jo huomenna Raumalle telakalle.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.