Mainos

Amnestyn ihmisoikeuspalkinto SPR:n vapaaehtoisille

Amnestyn Suomen osasto myöntää Kynttiläpalkinnon ihmisoikeustyöstä Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisille turvapaikanhakijoiden auttamisesta erityisesti tämän syksyn aikana.

Vapaaehtoiset ovat muun muassa auttaneet henkilökuntaa käynnistämään vastaanottoyksiköiden toimintaa, lajitelleet ja jakaneet vaatteita sekä opastaneet tulijoita.

Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtajan Frank Johanssonin mukaan yli 8 000 Punaisen Ristin vapaaehtoista on osallistunut kymmenien vastaanottokeskusten pystyttämiseen ja virkistystoiminnan järjestämiseen ennätyssuurelle tulijoiden määrälle.

– Vapaaehtoisten rooli on ollut tärkeä myös turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välisten suhteiden luomisessa ja kehittämisessä, sanoo Johansson.

Vapaaehtoiset ovat järjestäneet myös kieli- ja kerhotoimintaa sekä tutustuttaneet turvapaikanhakijoita elämään Suomessa.

– Kulunut syksy on ollut Suomen Punaisen Ristin suurin sotien jälkeinen avustusoperaatio kotimaassa. Vapaaehtoisten ansiosta olemme pystyneet auttamaan turvapaikanhakijoita näin nopeasti ja laajamittaisesti, iloitsee Punaisen Ristin järjestöjohtaja Marita Salo.

– Suomalaiset ovat aina olleet valmiita auttamaan, ja se on nähty tänäkin syksynä. Paikallisosastojemme toimintaan on ilmoittautunut mukaan tuhansia ympäri Suomen.

Amnestyn Kynttiläpalkinto luovutetaan vuosittain kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä 10. joulukuuta ihmisoikeuksia puolustaneelle suomalaiselle henkilölle tai yhteisölle.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.