Mainos

Amnesty vetoaa Kosovon puolesta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International aloitti tänään kaksipäiväisen tempauksen Kosovon maakunnan puolesta Helsingissä Kolmen sepän patsaalla.

Tapahtumassa kerätään nimiä Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille osoitettuun vetoomukseen, jossa vaaditaan mm. humanitaaristen järjestöjen ja YK:n ihmisoikeustarkkailijoiden pääsyä alueelle.

-Uskon tällaisen vetoomuksen vaikuttavan. Meillä on ollut näkyviä kampanjoita Kosovon puolesta usean vuoden ajan. Viime vuonna Amnesty aloitti Kosovon kansainvälisen kriisikampanjan, mikä tarkoittaa käytännössä koko 1,5-miljoonaisen jäsenkunnan voimavarojen keskittämistä alueelle, kertoo Amnestyn Suomen osaston Jugoslavia-koordinaattori Kai Artes.

Amnesty on jo yli kymmenen vuoden ajan kiinnittänyt huomiota Kosovon ihmisoikeusloukkauksiin, kuten poliisin suorittamiin kidutuksiin, pahoinpitelyihin ja poliittisten vankien asiattomiin oikeudenkäynteihin. Tänä kesänä Kosovon tilanne on kiristynyt äärimmilleen Serbian joukkojen ja Kosovon vapautusarmeijan välillä. Satoja siviilejä on kuollut ja yli 50000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan. Amnesty on vedonnut myös eri maiden hallituksiin, että ne pidättäytyisivät ainakin toistaiseksi palauttamasta Kosovon albaaneja alueelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.