Mainos

Amnesty vaatii rajoituksia kidutusvälineiden kaupalle

Amnesty International vaatii EU:ta panemaan pikaisesti täytäntöön omat vireillä olleet kidutukseen käytettävien välineiden vientikieltonsa.

Kidutusvälineiden kauppaa on rajoitettava, mikäli kidutukseen halutaan puuttua. Näin vaatii ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kidutusvälineiden kauppaa koskevassa raportissaan. Kivun kauppiaat -niminen raportti julkaistiin tänään.

Amnestyn mukaan maailmassa myydään yhä enemmän erilaisia kidutukseen ja pahoinpitelyyn käytettäviä ns. turvallisuusvälineitä. Vanhojen lisäksi käyttöön on tullut uusia välineitä.

Maailmassa on tällä hetkellä Amnestyn mukaan 856 yritystä 47 maassa, jotka valmistavat tai markkinoivat tuliaseiden vaihtoehdoiksi kutsuttuja, ei-tappavia aseita. Esimerkiksi Euroopan unionin alueella, nykyisissä ja tulevissa jäsenmaissa, on raportin mukaan 57 sellaista yritystä, jotka ovat tarjoutuneet myymään, jakelemaan tai valmistamaan sähköshokkiaseita vuosina 2000-2003. Tällaisia yrityksiä on muun muassa Belgiassa, Tshekissä, Ranskassa ja Saksassa.

Amnesty vaatiikin nyt EU:ta panemaan pikaisesti täytäntöön omat vireillä olleet kidutukseen käytettävien välineiden vientikieltonsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.