Mainos

Amnesty vaatii Clintonia tapaamaan toisinajattelijoita

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii Yhdysvaltain presidenttiä Bill Clintonia tapaamaan toisinajattelijoita sekä demokratiamielenosoituksissa surmattujen henkilöiden omaisia presidentin Kiinan-vierailun aikana. Järjestö myös patistaa Clintonia vaatimaan mielipidevankien vapauttamista.

Amnestyn tänään julkaiseman vetoomuksen mukaan presidentti Clintonin pitäisi tavata Taivaallisen rauhan aukion mielenosoituksissa surmattujen kiinalaisten omaisia. Järjestö vaatii Clintonia myös ottamaan esille tuolloin vangittujen ja edelleen tuomiotaan kärsivien kiinalaisten asian.

Amnesty nimesi vetoomuksessaan viisikymmentä ihmistä, jotka ovat kuluvan vuoden aikana saaneet kärsiä mielipiteidensä vuoksi. Osa heistä on Amnestyn mukaan edelleen vangittuna tai heidän liikkumistaan on rajoitettu. Järjestö pelkää, että kyseiset ihmiset tuomitaan vankeuteen heti, kun ulkomaiden kiinnostus Kiinan ihmisoikeustilannetta kohtaan laimenee.

Presidentti Clintonin on määrä saapua Kiinaan torstaina. Yhdysvaltain presidentit eivät ole vierailleet Kiinassa sen jälkeen, kun Kiinan kansanarmeija tukahdutti verisesti Taivaallisen rauhan aukion demokratiamielenosoitukset vuonna 1989.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.