Mainos

Amnesty tyrmistynyt isoäitien kohtelusta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on seurannut kohuttujen isoäitien, egyptiläisen Eveline Fadayelin ja venäläisen Irina Antonovan hyppyyttämistä tyrmistyneenä.

Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson pitää ulkomaalaislain tulkintaa käsittämättömänä.

- Lakia tulkitaan nyt tavalla, joka on lähes jokaisen ihmisen oikeustajun vastaista. Tuntuu käsittämättömältä, että jos ratkaisu on tasavallan presidentin, päänministerin, ulkoministerin ja asiasta vastaavan ministerinkin mielestä väärä, ei pystytä tekemään päätöstä, joka pysäyttäisi täysin epäinhimillisen käännytyksen, Johansson kummastelee MTV:n uutisille.

Johansson näkee myös tapauksista seuranneessa lainmuutoskeskustelussa epäilyttäviä piirteitä.

- Keskustelun perusteella tuntuu, että jos ulkomaalaislakia muutetaan, niin Suomeen alkaisi tulvia isoäitejä eri puolilta maailmaa. Julkisuudessa käydään hirvittävää spekulaatiota ja pelottelua lainmuutoksen seurauksista, Johansson arvostelee.

Amnesty toivoo kuitenkin edelleen, että Fadayelin ja Antonovan tapaukset saataisiin ratkaistua inhimillisellä tavalla.

- Toivon puhtaasti inhimillisistä syistä, että nämä sairaat ihmiset saavat olla omaistensa luona täällä Suomessa, eikä heitä käännytetä maahan, jossa heillä ei ole tukiverkostoa eikä minkäänlaista mahdollisuutta saada tarvitsemiaan palveluja, Johansson kiteyttää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.