Mainos

Amnesty syyttää Burman armeijaa ihmisoikeusrikoksista

Amnestyn raportin mukaan armeija on pakottanut asukkaita rakentamaan teitä ja sotilasleirejä ilman palkkaa.

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää sotilashallituksen hallitseman Burman armeijaa siviilien alistamisesta pakkotyöhön ja kidutuksen uhreiksi.

Amnestyn mukaan armeija on turvautunut koviin otteisiin tukahduttaakseen maan vähemmistökansallisuuksien - karenien, monien ja shanien - itsenäisyyspyrkimykset.

Armeija on raportin mukaan pakottanut maan itäosan asukkaita palkatta kantajiksi sekä rakentamaan teitä ja sotilasleirejä viikoiksi kerrallaan. Sotilaat ovat vieneet asukkailta elintarvikkeita ja rahaa.

Burman sotilashallitus on kiistänyt Amnestyn raportin. Sen mukaan järjestö on saanut tietonsa sissiryhmiin kytköksissä olevista lähteistä, jotka haluavat pilata hallituksen maineen. Hallituksen mukaan kapinalliset esittävät "naurettavia väitteitä saadakseen myötätuntoa ja rahallista tukea".

Hallitus kiisti aiemmin heinäkuussa tiedon, että sotilaat olisivat raiskanneet satoja shan-naisia.

Amnestyn mukaan maan itäosien siviiliväestön asema on tukala, vaikka maan ihmisoikeustilanne on parantunut joiltakin osin. Demokratiajohtaja Aung San Suu Kyi on vapautettu kotiarestista, ja 300 poliittista vankia on vapautettu parin vuoden sisällä.

Burman sotilashallitusta on arvosteltu monelta taholta ihmisoikeusrikoksia, ja niiden takia määrätyt kansainväliset pakotteet ovat syventäneet maan talousahdinkoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.