Mainos

Amnesty: Pohjois-Korean vankileirien rajat hämärtyvät

Uudet satelliittikuvat Pohjois-Korean vankileireiltä herättävät yhä suurempaa huolta maan tilanteesta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin julkaisemat kuvat osoittavat järjestön mukaan, että maan hallitus yrittää hämärtää vankileirien ja niitä ympäröivien asutusten rajaa.

– Amnesty oletti, että leirit olisivat laajentuneet, mutta kuvat osoittivatkin, että yksi kuuluisimmista leireistä, leiri 14:sta ja sitä ympäröivän siviiliväestön rajapinta oli hämärtynyt. Aitoja ja vartiointipisteitä oli ilmestynyt eripuolille asutusta. Eli sen sijaan, että leiriä olisi laajennettu, niin kaikkia leirin lähellä olevia ihmisiä on ryhdytty valvomaan, kuvailee Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson.

Amnestyn Yhdysvaltain osasto tilasi satelliittikuvat DigitalGlobe-yritykseltä selvittääkseen tiedot, joiden mukaan Kaechonissa Etelä-Pyonganin maakunnassa olisi rakennettu uusi poliittinen vankileiri lähelle olemassa olevaa leiri 14:ää.

– Amnesty on tilannut näitä kuvia monta vuotta. Ja me aina vertaillaan tiettyjen kuvien rakennuksia, viljelyitä ja muuta viimeksi nähtyihin kuviin. Ja nyt tässä, uusimmissa kuvissa leiri 14:stä näemme uusia aitoja, uusia rakennuksia, ja näemme selkeästi vartiopisteen näköisiä taloja. Nämä ovat hyvin tarkkoja satelliittikuvia, niistä näkyy jopa pihalla näkyviä ihmisiä, kertoo Johansson.

Uusista kuvista näkyy aidattu laakso, mikä viittaa siihen, että paikallisten asukkaiden liikkumista leirin lähellä kontrolloidaan yhä tiukemmin.

– Pohjois-Koreassa Kim Jong Unin valtakaudella ihmisoikeustilanne ei ole ainakaan parantunut edeltäjästään. Hyvin vaikea kuitenkin sanoa, onko se muuttunut huonommaksi, pohtii Johansson.

Pohjois-Korean vankileireillä on satojatuhansia ihmisiä.

(MTV3)

Katso Amnesty Internationalin Frank Johanssonin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.