Mainos

Amnesty: Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta ontuu

Amnesty Internationalin Suomen osaston tuoreen selvityksen mukaan valtaosalla kunnista ei ole kokonaissuunnitelmaa väkivallan torjuntaan.

Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy on Suomen kunnissa riittämätöntä, katsoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Amnestyn Suomen osaston tuoreen selvityksen mukaan valtaosalla kunnista ei ole kokonaissuunnitelmaa väkivallan torjuntaan eikä tutkittua tietoa lähisuhdeväkivallan yleisyydestä.

- Tärkeää on, että ensinnäkin tästä asiasta puhutaan niin, että ihmiset ymmärtävät, että väkivalta on aina rikos ja sitä ei pidä hyväksyä. Toiseksi sitten se, että ihmiset myös tietävät, mistä apua voi saada sillon, kun he itse kokevat tai näkevät, että läheinen kokee väkivaltaa. Mutta sitten toisaalta jalkauttamisen lisäksi tarvitaan myös korkeimman poliittisen johdon sitoutumista, sanoo Suomen osaston kampanjapäällikkö Niina Laajapuro.

Amnesty suosittaa, että kunnat keskittyisivät nykyistä enemmän naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaan. Esimerkiksi toimintaohjelma tarvittaisiin joka kuntaan.

Amnestyn kunnille tekemään kyselyyn vastasi kevään ja kesän aikana 97 kuntaa eli reilu viidesosa kunnista. Vain viidellä kunnalla oli oma, erityisesti naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen ohjelma. Kolmella kunnalla oli osoitettu budjetissa pysyvä erä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.