Mainos

Amnesty: Naisia raiskataan yhä pidätysten yhteydessä Turkissa

Turkin viranomaisten on lopetettava naisten raiskaukset ja muu seksuaalinen väkivalta pidätysten yhteydessä, Amnesty International vaatii. Järjestö julkisti tänään asiaan puuttuvan raportin Istanbulissa.

Raportin mukaan naiset kaikista yhteiskuntaluokista ja kulttuuritaustoista joutuvat kärsimään viranomaisten käsissä. Erityisen alttiita pahoinpitelylle ja raiskauksille ovat kurdiväestöön kuuluvat naiset Kaakkois-Turkissa sekä viranomaisia tai armeijaa arvostelevat aktivistit.

Amnestyn raportti perustuu vuonna 2002 tehtyihin tutkimuksiin. Järjestö vieraili Turkissa viime vuonna kahteen otteeseen.

Turkki on saanut uuden hallituksen raportin tietojen keräämisen jälkeen. Amnestyn mielestä raportti merkitsee uudelle hallitukselle haastetta toteuttaa lupauksensa ihmisoikeuksiin sitoutumisesta. Seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten on Turkissa Amnestyn mukaan vaikea tuoda kokemuksiaan julki ja saada oikeutta. Amnesty uskoo Turkin viranomaisten turvautuvan kidutukseen raiskausten ja seksuaalisen väkivallan muodossa, koska he tietävät vastuuseen joutumisen olevan epätodennäköistä.

Naisten tilannetta pahentaa entisestään Amnestyn mukaan viranomaisten epäonnistuminen tapausten tutkimisessa, naisten suojelussa ja korvauksien takaamisessa uhreille. Kokemuksistaan kertoneita naisia on syytetty oikeudessa, uhkailtu ja vangittu. Pahoinpideltyjä naisia edustaneet asianajajat puolestaan ovat joutuneet viranomaisten, median ja kollegoidensa vainoamiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.