Mainos

Amnesty moittii YK:n turvaneuvostoa

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty arvostelee voimakkaasti YK:n turvallisuusneuvostoa.

Järjestö syyttää vuosiraportissaan turvaneuvostoa erityisesti hidastelusta Syyriassa. Amnestyn mielestä Syyriassa tehdyt rikokset ihmisyyttä vastaan olisi vietävä Kansainvälisen rikostuomioistuimen tutkittavaksi. Pääsihteeri Salil Shettyn mukaan joidenkin turvallisuusneuvoston jäsenten päättäväisyys suojella Syyriaa hinnalla millä hyvänsä on petos Syyrian kansaa kohtaan. Syyrian suojelusta on syytetty erityisesti Kiinaa ja Venäjää.

Suomi saa Amnestyn vuosiraportissa moitteita turvapaikanhakijoiden kohtelusta ja väkivaltaa kohdanneiden naisten puutteellisista palveluista. Raportin mukaan turvapaikanhakijat kohtasivat Suomessa usein epäoikeudenmukaista kohtelua, ja monia pidettiin putkassa kuten rikollisia vastoin kansainvälisiä standardeja. Ihmisiä palautettiin esimerkiksi Irakiin, vaikka palautetut saattavat joutua siellä vainotuiksi.

Väkivaltaa kohdanneiden naisten palvelut eivät Amnestyn mukaan ole Suomessa riittäviä. Kunnilla ei ole velvollisuutta tarjota tukea uhreille, joten kaikkialla maassa ei ole tarvittavia palveluita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.