Mainos

Amnesty: Lapsia kidutetaan 50 maassa

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tuoreen raportin mukaan lapsia kidutetaan sodissa ja muissa aseellisissa selkkauksissa, poliisiasemilla ja vankiloissa - mutta myös kodeissa. Lapsia kidutetaan noin 50 maassa.

Amnestyn mukaan lasten kidutus on samankaltaista riippumatta siitä, missä päin maailmaa sitä esiintyy. Poliisit kohtelevat lapsia yhtä nurjasti niin Kiinassa kuin Brasiliassakin, ja lapsivankien olot ovat huonot sekä Paraguayssa että Venäjällä.

Järjestö muistuttaa, että toistuvan tai pitkäaikaisen kidutuksen uhrit voivat kärsiä pysyvistä persoonallisuuden muutoksista.

Poliisi pahin

Aivan kuten aikuistenkin kohdalla, lapset ovat suurimmassa vaarassa joutua kidutetuiksi poliisin käsissä. Monissa maissa pidätettyjen hakkaamista pidetään normaalina käytäntönä, ja poliisit turvautuvat kidutukseen tavallisena kuulustelukeinona.

Lapsia kidutetaan yhtä julmasti kuin aikuisiakin. Amnestyn keräämien tietojen mukaan heitä hakataan nyrkeillä, pampuilla, tuolinjaloilla, aseen perillä, ruoskilla ja rautatangoilla. Heille tehdään seksuaalista väkivaltaa, heitä poltetaan savukkeilla ja heille annetaan sähkösokkeja, heidät altistetaan äärimmäisille lämpötiloille tai heille ei anneta ruokaa, juomaa eikä mahdollisuutta nukkua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.